Halloweenské kuchtění - Krvavé sušenky

21. října 2016 v 17:58 | Mína La Voisin |  Dílnička

Halloweenské kuchtění - jednoduché recepty

Halloween je skoro za dveřmi a krom dekorací pro potěchu oka každoročně vyrábím i nějaké ty dobrůtky pro potěchu chuťových pohárků. Vždyť - co by byl Halloween bez skladkostí a cukrátek, samozřejmě jak se patří strašidelných? Usmívající se I za starých dob si lidé o Samhainu dávali jako dárečky sladké pečivo, rodiny dokonce pekly koláč nebo bochánek, který se po upečení rozdělil stejným dílem mezi všechny členy rodiny. Cukroví už dávno není součástí prostřených stolů jen o Vánocích. I já dlouho chtěla péct o Halloweenu nějaké zajímavé dobroty, které by nebyly jen klasickými vykrájenými a upečenými tvary. Vzhledem k tomu, že jsme se s mužem přestěhovali a konečně můžeme péci ve velké troubě (dříve jsme mívali jen malou elektrickou, ve které se dala upéct tak jedině zmražená pizza), dali jsme se do Halloweenského pečení. Ale protože nejsem zrovna perfektní cukrářka, chtělo to něco jednoduchého, co zároveň bude vypadat pěkně a samozřejmě i dobře chutnat. Dlouze jsem bloumala různě po internetu a nalezené zahraniční recepty jsem přizpůsobila tomu, co máme rádi u nás doma. Pokud si tedy i vy chcete ukuchtit něco Halloweenského, můžete se u mě inspirovat. Usmívající se

KRVAVÉ SUŠENKY

Co by byl Halloween bez pořádné nálože tekoucí krve? Bez trošky něčeho děsivého? Vždyť hororové filmy jsou nejlepší právě o Halloweenu, v noc duchů, strašidelných přízraků a hrůzných monster! I já jsem chtěla přidat k našemu Halloweenu trochu toho hororu - který se bude snadno a rychle vyrábět a bude dobře chutnat - a šero říjnového světa spatřily Krvavé sušenky Usmívající se Kdo chce taky trošku poděsit své Halloweenské spolustrávníky, třeba při Halloweenském filmovém maratonu u Masakru motorovou pilou Smějící se , nechť se inspiruje Mrkající

POTŘEBY: Těsto - lze použít jakékoliv těsto na cukroví (např. linecké, my děláme každý rok máslové, cukroví pak chutná jako BeBe sušenky), bílá rozpustná poleva (nebo rozehřátá a rozpuštěná bílá čokoláda), červená poleva

1) Připravíme si těsto (naše máslové je vyrobené z másla, cukru, vajíček, polohrubé mouky, trochy hladké mouky a kypřícího prášku). Na plech si dáme pečící papír, aby se pečivo nelepilo. Těsto pak rozválíme a kulatým vykrajovátkem vykrájíme kolečka a ty pak upečeme v troubě.


2) Rozpustíme bílou polevu (nebo bílou čokoládu) a kolečka potřeme po celé vrchní ploše. Necháme pak polevu ztuhnout.


3) Pak si připravíme krvavě červenou polevu. Naše je z moučkového cukru, citronové šťávy a červeného potravinářského gelového barviva. Citronová šťáva se smíchá s moučkovým cukrem a pak se šlehá (ideálně ručně vidličkou) tak dlouho, dokud nemá takovou hustotu, jakou chceme mít. Čím víc cukru se přidá, tím víc bude poleva hustá. Na krvavé sušenky může být řidší. Pak se postupně přimíchává barvivo, dokud nemá poleva požadovanou barvu. Kolečka s bílou polevou se poskládají vedle sebe na podložku (já mám letáky, protože úklid je pak snazší - letáky prostě vyhodíte). Na vidličku se nabere poleva a přes sušenky se udělají cákance a kapky - jako kdyby byly postříkané krví.


4) A je to Usmívající se Už je potřeba jen nechat červenou polevu ztuhnout. Pak sušenky vložíme do papírové zavíratelné krabice, naskládáme je na sebe (mezi každou vrstvu dávám rozložený papírový ubrousek) a krabici proložíme rozkrájeným jablkem, aby do Halloweenu změkly. Můžete je pak zahrnout jako součást pohoštění na děsivou hororovou párty, nabídnout je v práci kolegům, abyste vám už necpali svoji povinnosti Smějící sea nebo je prostě o Halloweenu všechny sníst sami Usmívající se

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama